Het pand Het pand Het pand Het pand Het pand

Nabij Ieper en Passendale ligt het charmante en landelijke dorpje Zandvoorde. Ons pand heeft jaren dienst gedaan als smidse bij de wagenmakerij. Sedert eind jaren '80 brandt het smidsevuur niet meer... Toch blijft ons pand gekend bij de plaatselijke bevolking als de ’oude smidse'...

De smidse werd recent door ons verbouwd tot de comfortabele familie-b&b KUNSTMIN. Het interieur is een combinatie van oude ambacht, nostalgie en vooral veel herinneringen. Beneden is er een gezellige leefruimte met open keuken (60 m²) en terras (30m²). Dit is volledig ter beschikking voor de gasten. Op het eerste verdiep zijn er 2 gezellige familiekamers voor telkens 4 personen (elk 33 m²).

b&b KUNSTMIN is een gastenverblijf voor 8 personen, die per kamer of volledig kan gehuurd worden. Voertuigen kunnen voor de b&b geparkeerd worden of op het nabijgelegen dorpspleintje.

Waar komt de naam KUNSTMIN vandaan? Paul Pauwels woonde vooraan rechts in de Kruisekestraat rechtover de herberg 'Au Bienvenu'. Ook bij hem was het café, 'De Klokke' en timmerie. Hij bouwde achter de herberg een groot atelier waarin een schrijnwerkerij werd ondergebracht. Na de Tweede Wereldoorlog werd het atelier gebruikt als toneelzaal voor de opvoeringen van de bloeiende toneelvereniging KUNSTMIN. Later werd de naam veranderd van KUNSTMIN naar DEUGD en VREUGD.