De streek De streek De streek De streek De streek

Zandvoorde is een deelgemeente van Zonnebeke en heeft vele troeven, zowel de prachtige natuur als zijn historische verleden.

Ons dorpje ligt pal in de frontstreek bij Ieper en Passendale. De vele militaire monumenten en begraafplaatsen zijn de stille getuigen van de Grote Oorlog. Op wandelafstand heb je The Household Cavalry Monument, New British Cemetery en een Commandobunker.
Op 10 min rijden met de auto heb je in Zonnebeke het Memorial Museum Passchendaele 1917 en in Passendale Tyne Cot Cemetery. De Ypres Salient route passeert ook door Zandvoorde.
Iedere avond, stipt om 20hr wordt de Last Post geblazen onder de Menenpoort te Ieper. Dat we onze gevallen helden nooit vergeten...

Het geboortehuis van Romain Brel, de vader van de gekende zanger Jacques Brel ligt aan de overzijde van onze b&b. In 1988 werd een gedenkplaat onthuld naar aanleiding van het het 10-jarig overlijden van Jacques Brel.

Nog enkele tips voor een actief en sportief verblijf. Er is de Tabaksroute, Gasthuisbossen en de Polygoonbossen. Op wandelafstand kan er een partijtje golf gespeeld worden of kan je zelf skieën in Komen.

Voor een uitstap met de kinderen kan je terecht in het pretpark Bellewaerde die op fietsafstand gelegen is van onze b&b.